Federatie van Producenten van Recycling Granulaten VZW
contacteer ons: +32 (0)3-203 44 00 of [email protected]

Tracimat nieuws September 2017

Erkenning Tracimat

Tracimat is sinds eind vorige maand erkend als sloopbeheerorganisatie en Minister Schauvliege heeft deze erkenning op 07/09 officieel aangekondigd op Matexpo. Tracimat kan als eerste en enige sloopbeheerorganisatie dus officieel van start gaan!
Een jaar na de erkenning – eind augustus 2018 – zal bij de brekers een nieuw acceptatiebeleid in voege treden. De erkenning van Tracimat als sloopbeheerorganisatie heeft dan ook best wat gevolgen voor u als bouwheer, architect, studiebureau, aannemer of breker. Ontdek het hier

Aansluiten bij Tracimat

Vanaf 11/09/2017 kunnen deskundigen zich aansluiten bij Tracimat. Dit gebeurt door een gebruikersaccount aan te maken op het digitaal platform en mits te voldoen aan de gestelde aansluitingsvoorwaarden. Ontdek onze aansluitingsvoorwaarden.

Van zodra de aanvraag tot aansluiting door Tracimat is goedgekeurd, kunnen deskundigen sloopopvolgingsplannen bij Tracimat indienen en een conformiteitsverklaring aanvragen.

Begin 2018 zullen aannemers en brekers zich kunnen aansluiten bij Tracimat en via het digitaal platform de nodige documenten (verwerkingstoelating, sloopattest) aanvragen en meldingen overmaken aan Tracimat.

Klik hier om u aan te sluiten bij Tracimat.

Standaardprocedures goedgekeurd

De standaardprocedures met de voorwaarden waaraan het traceerbaarheidssysteem voor bouw- en sloopafval dient te voldoen en de standaardprocedures voor de opmaak van een sloopopvolgingsplan en controleverslag, werden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad begin mei 2017.
Deze procedures en overige vakinformatie ontdekt u hier

Nieuwe opleidingssessie Tracimat Deskundige

Een volgende 2-daagse opleidingssessie tot Tracimat deskundige bouwwerken en infrastructuur zal plaatsvinden op 6 en 7 november 2017 te Zwijnaarde. Het doorlopen van de opleidingssessie en het slagen op het bijhorende examen is één van de voorwaarden om als Tracimat-deskundige aan de slag te kunnen gaan voor de opmaak van sloopopvolgingsplannen voor bouw- en infrastructuurwerken.

Inschrijven

Tracimat zoekt medewerkers

Om de opstart van de nieuwe sloopbeheerorganisatie mee in goede banen te leiden is Tracimat op zoek naar verschillende medewerkers om haar team te versterken. Meer informatie vindt u hier.