Federatie van Producenten van Recycling Granulaten VZW
contacteer ons: +32 (0)3-203 44 00 of [email protected]

Tracimat nieuwsbrief februari 2019

Verlenging overgangsperiode

Zopas heeft de Minister van Leefmilieu beslist om de overgangsperiode voor de traceerbaarheidsprocedure m.b.t. selectieve sloop te verlengen. Op die manier krijgt de sector meer tijd om zich aan te passen aan deze nieuwe regelgeving.
De verlenging heeft betrekking op die situaties waarvoor reeds een overgangsperiode tot 24/02/2019 van toepassing was. Voor deze gevallen wordt de periode verlengd tot 24/08/2019.

Op onze website vindt u het geüpdate overzicht van alle overgangsmaatregelen: lees verder »

Praktische gevolgen van de verlengde overgangsperiode

Als gevolg van deze verlenging heeft Tracimat de geldigheidsdata van de verwerkingstoelatingen gewijzigd naar 24/08/2019. De aangepaste verwerkingstoelatingen zijn reeds beschikbaar op het digitaal portaal. De verlenging is geldig voor de sloop of opbraak van de volgende concrete situaties:

Lees verder.

Opleidingen Tracimat

Tracimat plant de komende maanden de volgende opleidingen:

  • 2-daagse Tracimat-opleiding tot deskundige bouwwerken en infrastructuur: maandag 25 en dinsdag 26 maart te Geel
  • Tracimat-opleiding tot deskundige infrastructuur: vrijdag 22 maart te Brussel

Inschrijven kan via onze website.

In mei en juni worden bijkomende infosessies georganiseerd voor aannemers en voor deskundigen. Deze data worden binnenkort aangekondigd.

Tracimat op het World Resource Forum in Antwerpen – 26 februari

Op 26 februari organiseert Tracimat een workshop op het World Resources Forum in Antwerpen, met als titel: “The importance of quality assurance and data in closing the construction & demolition waste (C&DW) loop”.
Deze interactieve workshop, in goede banen geleid door Liesbet Van Cauwenberghe (Tracimat), staat in het teken van het vertrouwen van de gebruiker van gerecycleerde materialen als essentiële trigger van de circulaire economie.

Lees verder. 

Template opmaak sloopopvolgingsplan vanaf 01/02/2019

Sinds 1/2/2019 (rapportdatum) dienen de Tracimat-deskundigen de template voor het sloopopvolgingsplan te gebruiken. Dat is een voorwaarde om een vlotte behandeling te garanderen en een conformverklaring te verkrijgen.

U vindt deze template op onze website: klik hier